Цивільний захист та безпека життєдіяльності
УВАГА! PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
09.07.2019 06:27

 
Бородянський район: рятувальники провели нараду з недопущення пожеж під час виборчого процесу PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
02.07.2019 07:14

 

 


27 червня з метою своєчасного вжиття організаційних і практичних заходів, направлених на забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час підготовки і проведення позачергових виборів до Верховної Ради України, інспекторським складом Бородянського РВ ГУ ДСНС України у Київській області звертається проведено організаційну нараду з працівниками Відділу державної реєстрації виборців Бородянської райдержадміністрації. Під час наради рятувальники роз’яснили основні вимоги законодавства з питань забезпечення техногенної та пожежної безпеки під час виборчого процесу та провели відповідні інструктажі.

Також фахівці ДСНС розмістили на видних місцях інструкції з питань забезпечення пожежної безпеки під час виборчого процесу.

Поряд з цим Бородянський РВ ГУ ДСНС України у Київській області звертається до керівників об’єктів задіяних до виборчого процесу, голів та членів дільничих виборчих комісій, громадськості, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування завчасно вжити заходів із недопущення виникнення пожеж під час виборів, а саме:

-         привести у відповідність Правилам пожежної безпеки в Україні шляхи евакуації, експлуатацію електромереж та електроустановок, систем протипожежного захисту, протипожежного водопостачання;

-         провести інструктажі з персоналом та членами виборчих комісій;

-         забезпечити необхідною кількістю справних вогнегасників;

-         зробити шляхи евакуації безпечними та не допускати переповнення приміщень понад норму. 

-         дотримуватись порядку дій під час виникнення пожеж та інших небезпечних подій.

 

Саме від завчасного виконання та дотримання вимог пожежної безпеки залежить життя та здоровя громадян і працівників, котрі відвідуватимуть місця для голосування.

 

 

 

(фотоматеріали додаються)

 

Іван МАРИЦЬ

Головний інспектор Бородянського РВ

ГУ ДСНС України у Київській області

майор служби цивільного захисту


 
Пожежна безпека нового врожаю 2019 року PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
27.06.2019 08:24

 

 

         З метою недопущення матеріальних втрат зернових і грубих кормів через пожежі та інші надзвичайні ситуації в місцях збирання, зберігання та переробки врожаю інспекторський склад Бородянського РВ ГУ ДСНС України у Київській області завітав до фермерського господарства ПСП «Колос» для проведення профілактичної роботи із запобігання пожеж.

         Під час здійснення перевірки цього господарства рятувальники провели огляд техніки, яка буде задіяна у зернозбиральній кампанії, в частині обладнання справними іскрогасниками та необхідним комплектом первинних засобів пожежогасіння, заземлюючими ланцюгами.

          Під час заходу проведено інструктажі з працівниками об’єкту з питань дотримання вимог пожежної безпеки та розповсюджено пам’ятки з правилами безпечного збирання зернових культур та заготівлі грубих кормів.

Працівники ДСНС звертаються до керівників сільськогосподарських та фермерських господарств щодо забезпечення виконання «Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі України», затверджених  Наказом Мінагрополітики та МНС України від 04.12.2006 № 730/770. Особливу увагу звернути на наступне:

-         обладнанням сільськогосподарської техніки, задіяної на збиранні врожаю, сертифікованими іскрогасниками та засобами пожежогасіння згідно з встановленими вимогами;

-         провести оборювання та прокошування зернополів, розмістити відповідні знаки та інформаційні стенди щодо заборони використання відкритого вогню та паління поблизу полів;

-         забезпечити виконання в повному обсязі запропонованих приписами та інформаційними листами заходів протипожежного захисту в частині приведення у належний стан електрогосподарства, обладнання та експлуатації внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, систем протипожежного захисту, шляхів евакуації, здійснення вогнезахисної обробки дерев’яних та металевих конструкцій, влаштування протипожежних перешкод, забезпечення  первинними засобами пожежогасіння та їхнє технічне обслуговування, проходження спеціального навчання з питань пожежної безпеки та цивільного захисту, тощо.

                      З метою своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації та події, мінімізації їх негативних наслідків, що можуть виникнути під час проходження літнього пожежонебезпечного періоду, безпечного та належного  проходження зернозбиральної компанії, рятувальники звертаються до всіх жителів Бородянщини з проханням суворо дотримуватись правил пожежної безпеки та не залишатись байдужими в попередженні виникнення пожеж як на хлібних полях, так і у природних екосистемах, а це лісові масиви та торфовища.

 


 
ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
21.06.2019 07:01

 

 

Заходи щодо профілактики гострих кишкових інфекцій

 З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь Держпродспоживслужба  рекомендує:                                                 НЕ купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук  у приватних осіб.

 Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі споживач має право вимагати у продавця документи, що підтверджують якість та безпеку продукції.

 НЕ вживати продуктів і напоїв при найменшій підозрі щодо їх якості та з простроченими термінами споживання.

Зберігати продукти харчування тільки у спосіб зазначений на упаковці та у встановлений термін.

 НЕ вживати незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.       Приготовлені страви бажано вживати відразу, а у випадку їх повторного споживання вони мають піддаватись вторинній термічній обробці.

Зберігати виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.

 НЕ брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).

 НЕ виготовляти багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.

 При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно ретельно помити питною водою.

 НЕ використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо.

 Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.

 При неорганізованому відпочинку (туристичні мандрівки, екстремальний туризм тощо) для миття посуду і рук вода має бути профільтрована і прокип’ячена. Для пиття та приготування їжі необхідно мати з собою запас питної води.

 Перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом.

 Обов’язково мити руки після відвідування туалетів.

 При відпочинку з дітьми батьки повинні ознайомити дітей з правилами харчування та правилами дотримання особистої гігієни. Дорослим необхідно ретельно слідкувати за тим, щоб діти не споживали незнайомі ягоди та продукти.

 Для купання та відпочинку слід користуватися лише офіційно дозволеними пляжами.

 У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи. Самолікування небезпечне! При груповому відпочинку хворого бажано тимчасово (до прибуття лікаря) ізолювати від решти колективу.

 При тяжкому стані хворого треба негайно викликати невідкладну медичну допомогу.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

 

 


 
Щодо підвищення рівня обізнаності PDF Печать E-mail
Автор: Administrator   
20.06.2019 06:59

 

 

З метою проведення розяснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності щодо особливостей впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в Україні, стартував Онлайн-курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» розроблено, створено та впроваджується в рамках Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України та Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Курс має на меті дати базове розуміння основних новел харчового законодавства України, а також які переваги отримують від цього споживачі та представники бізнесу. У ході лекцій слухачі матимуть змогу ознайомитись із перевагами та основними викликами, які є у харчовій сфері; зрозуміти, що являє собою НАССР та чому він є таким важливим; що дають зміни харчового законодавства кожному громадянинові зокрема та країні в цілому.

Курс є повністю безкоштовним. Викладачі можуть рекомендувати навчальну літературу, щоб ви могли поглиблено вивчити будь-яку тему, але й доступних в рамках курсу матеріалів буде достатньо для успішного його завершення. Все, що вам знадобиться, – доступ до мережі Інтернет на швидкості, достатній для перегляду відеолекцій.

Зареєструватися на курс можна за посиланням: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about

Курс уже розпочався!


 


Сторінка 4 із 10
free pokerfree poker

Статистика відвідувачів

developed byDworld